Lak Coating N-XTC

N-xtc Quartz lakcoating

Wat is een N-xtc Quartz lakcoating?

Een Quartz coating is een vloeibare gel die speciaal is ontwikkeld voor lak en na professionele applicatie hard wordt. Wanneer de coating volledig is uitgehard beschermt het de lak tegen oxidatie en beschadiging gedurende een lange periode. Als een auto nieuw is ziet hij er schitterend uit, maar na verloop van tijd wordt dit minder. Het weer, oxidatie, strooizout, insecten, marring en swirls laten na verloop van tijd hun sporen achter. Omdat te voorkomen is een N-xtc beschermlaag de perfecte oplossing. Een coating is niet alleen bedoeld voor nieuwe, maar zeker ook gebruikte auto’s of oldtimers (zie portfolio).

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een behandeling duurt minstens drie werkdagen. In deze dagen wordt de auto zorgvuldig gereinigd en stap voor stap gepolijst al vorens we kunnen beginnen aan het prepareren van de lak voor het aanbrengen van de coating. Polijsten doen we zowel bij een gebruikte als een nieuwe auto. Een volledige coating applicatie bestaat uit het aanbrengen van 2 lagen 4D Quartz coating en 1 laag 3D sealant. Deze combinatie legt een keiharde laag over de lak. Nadat dit proces is voltooid kan de auto weer naar buiten.

Wat merk je daar in de dagelijkse praktijk van?

Een coating maakt de lak een stuk sterker, hierdoor ontstaan minder makkelijk krasjes en wordt de auto ook veel gemakkelijker gewassen. Dit komt ook omdat de coating de lak hydrofoob maakt. Dat wil zeggen dat vuil zich niet meer laat hechten. Uiteraard wordt de auto wel vies, maar dit is met een gemakkelijke wasbeurt zo verdwenen. Wat ook een bijkomend voordeel van een coating is, is dat de glans enorm versterkt wordt en kleuren nog intenser worden.

 

De duurzaamheid van de coating hangt af van het onderhoud. Normaal blijft een coating 3 jaar zitten, mits de auto op de juiste manier gewassen wordt. Met het N-xtc coating programma wordt de auto geregistreerd en ontvangt de klant elke zes maanden een bericht om een afspraak te maken voor onderhoud aan de coating. Dit is preventief en hierbij strippen we de sealant en brengen we  weer een verse laag aan. Tevens is het bij het service moment mogelijk om het interieur te laten behandelen. Zie het als een servicelampje in de auto wat gaat branden in de auto als er service nodig is, alleen doen wij dit online.

Voor wie is een coating geschikt?

Een coating is een kostbare maar duurzame investering in jouw auto. Rij je veel kilometers en ben je niet van plan je auto iedere week grondig te moeten reinigen, maar moet hij er wel altijd goed uitzien? Heb je een auto die al een aantal jaren oud is, maar nog lang niet versleten en wil je deze nog voor langere tijd in topconditie houden? Ben je in het bezit van een bijzondere klassieker en moet deze voor langere tijd geconserveerd worden?

Waarom wij kiezen voor N-xtc

Wij werken met N-xtc Quartz coating, een in Almelo gevestigd bedrijf waarmee we al 5 jaar samenwerken. De coating is niet de goedkoopste en hardste op de markt, maar wel een coating met een hele lange stand tijd en uniek aftersales service programma. Met 40 installers in Europa een sterke en betrouwbare partner op het gebied van bescherming en onderhoud van lak.